Expositie in het kader van Grafiek 2022 van Stichting Grafein


Wanneer mensen elkaar ontmoeten

Veel bezoekers

Afgelopen weekend (5 en 6 november) is de expositie al door velen bezocht. Omdat een aantal mensen aangaf dat ze toen niet konden komen, ontving ik ook zondag 13 november nog zo'n 15 gasten die zich lieten verrassen door mijn werk. In de beelden zitten humor, ritme, poëzie en verborgen lagen. Ik gebruik verschillende druktechnieken (lino, hout, stof, leisteen) en ik teken en schilder met inkt (met penselen en stokjes).

 

Workshop

Ook waren resultaten van de workshop (die Angelique en ik op vrijdag 4 november gaven) te zien. Prachtig bedrukte vellen papier waarop de deelnemers op elkaars werk reageerden en op elkaars vellen nieuwe toevoegingen deden. Spannend om te doen, een oefening in vertrouwen en loslaten! Een aantal vellen gaan we nog verwerken tot mooie boekjes. Dat levert weer een nieuwe verrassing op!

Diverse bezoekers van de expositie raakten enthousiast en willen ook graag deze workshop doen. Daarom maken we binnenkort een nieuwe datum bekend.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum?

> Laat het mij weten

Lees verderop meer over de workshop

 

Enkele titels van mijn werken:

Iedereen is een kunstenaar  |  Dat bomen konden praten wisten we al, ze kunnen ook lopen  |  Manen voelen alles  |  Vogelpraat  |  Ik laat me zien  |  Open, open  |  Ik hou me vast  |  Open huis  |  Man omhelst boom (in het Sparrenburgbos)  |  Samen een hart  |  Zo licht, zo waar  |  Het leven boven de aarde, je weet het soms niet  |  Zo mooi kan het zijn (twee werelden)

 

Deze expositie is georganiseerd in het kader van Grafiek 2022. Scroll door voor meer informatie over deze manifestatie.

 

Manen voelen alles

houtdruk – monoprint op papier  •  2021   50 x 65 cm    in blankhouten lijst (83 x 63 cm)

 

Zo licht, zo waar

houtdruk – monoprint op papier  •  2021    50 x 65 cm    in blankhouten lijst (83 x 63 cm)

 

Ik laat me zien (1)

houtdruk – monoprint op papier  •  2021    30 x 40 cm, in blankhouten lijst (37,5 x 45 cm)

 

Spelen met de zon

oostindisch inkt en goudverf op papier  •  2009    23,5 x 17,5 cm, in zwarthouten lijst (37,5 x 45 cm) met museumglas

 


Workshop

Ook zijn resultaten van de workshop (die Angelique en ik op vrijdag 4 november gaven) te zien. Prachtig bedrukte vellen papier waarop de deelnemers op elkaars werk reageerden en op elkaars vellen nieuwe toevoegingen deden. Spannend om te doen, een oefening in vertrouwen en loslaten! Een aantal vellen gaan we nog verwerken tot mooie boekjes. Dat levert weer een nieuwe verrassing op!

 

In de workshop kun je aan de slag met inktrollertjes, kwasten, houtjes, pennen, sjablonen, stukjes leisteen... Experimenteren maar!

 

Detail van het grote vel

 

De zwarte vormen waren er eerst, later voegden medecursisten nog allerlei vormen toe. Hier zijn verschillende sjablonen, rollers en kwastjes gebruikt.

 

Hieronder zie je hoe je eensjabloon kunt maken. Vervolgens kun je met een roller de uitgesneden vorm (zoveel keer als je zelf wilt) op je papier afdrukken. Je kunt zowel het 'negatief' (het stuk papier waar de vorm uit is) als het 'positief' (de uitgesneden vorm) gebruiken om afdrukken mee te maken.

 

Durf jij je handen vies te maken?

 

Een van de deelnemers maakte dit vel. 

 

Later voegden anderen nieuwe elementen toe.

Hier zijn stukjes leisteen, sjablonen, rollers en kwastjes gebruikt.

 

Wil je ook meedoen met deze workshop?

Een nieuwe datum volgt binnenkort. Waarschijnlijk is de volgende workshop in februari of maart 2023.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum?

> Laat het mij weten

Wat ga je doen in deze workshop?

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende grafische technieken. Verras jezelf (én ons) en ervaar de magie van kwast & inktroller, sjabloondruk en monoprint, snijspel en diverse boekbindingen.

Ervaring is niet nodig, die doe je hier op. We gaan experimenteren en ontdekken. Wie wil kan reageren op elkaars werk: een spannend en ook verrassend proces! En/of maak (samen) een boekje, dat geeft weer een hele nieuwe kijk op de druksels.

 

Houd ook Instagram en Fb in de gaten.


Grafiek2022

1 september t/m 30 november 2022

Het thema van deze 4e landelijke grafiektriënnale, die drie maanden duurt, is ‘Ontmoeten’.

Musea, galeries, kunstenaars, grafische werkplaatsen en verzamelaars organiseren een diversiteit aan exposities, workshops, lezingen, demonstraties en projecten. Het belooft een reeks inspirerende ontmoetingen te worden tussen mensen, culturen en technieken, met grafiek als rode draad.

Deelnemende locaties organiseren zelf hun eigen evenement. Stichting Grafein biedt een groot gezamenlijk platform. Naast een ondersteunende en faciliterende functie, coördineert Grafein de pr-campagne. Op deze website kun je snel vinden waar wat wanneer te zien is. 

Bij programma zie je de activiteiten per provincie.

Bij kaart zie je een Google Map met de locaties waar Grafiek2022 plaatsvindt.