Workshop  Wanneer mensen elkaar ontmoeten

Hier zie je resultaten van de workshop die we in november 2022 gaven. Prachtig bedrukte vellen papier waarop de deelnemers op elkaars werk reageerden en op elkaars vellen nieuwe toevoegingen deden. Spannend om te doen, een oefening in vertrouwen en loslaten! Van een aantal vellen hebben we mooie boekjes gemaakt. Dat leverde weer een nieuwe verrassing op!

 

In de workshop kun je aan de slag met inktrollertjes, kwasten, houtjes, pennen, sjablonen, stukjes leisteen... Experimenteren maar!

Dit grote vel maakten we met zijn allen.

 

Detail van het grote vel

 

De zwarte vormen waren er eerst, later voegden medecursisten nog allerlei vormen toe. Hier zijn verschillende sjablonen, rollers en kwastjes gebruikt.

 

Hieronder zie je hoe je eensjabloon kunt maken. Vervolgens kun je met een roller de uitgesneden vorm (zoveel keer als je zelf wilt) op je papier afdrukken. Je kunt zowel het 'negatief' (het stuk papier waar de vorm uit is) als het 'positief' (de uitgesneden vorm) gebruiken om afdrukken mee te maken.

 

Durf jij je handen vies te maken?

 

Een van de deelnemers maakte dit vel. 

 

Later voegden anderen nieuwe elementen toe.

Hier zijn stukjes leisteen, sjablonen, rollers en kwastjes gebruikt.

 

Wil je ook meedoen met deze workshop?

Het is op 2 data (2 x een dagdeel): 18 en 22 oktober 2023.

Wat ga je doen in deze workshop?

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende grafische technieken. Verras jezelf (én ons) en ervaar de magie van kwast & inktroller, sjabloondruk en monoprint, snijspel en diverse boekbindingen.

Ervaring is niet nodig, die doe je hier op. We gaan experimenteren en ontdekken. Wie wil kan reageren op elkaars werk: een spannend en ook verrassend proces! En maak (samen) een boekje, dat geeft weer een hele nieuwe kijk op de druksels.

 

Houd ook Instagram en Fb in de gaten.