Maak plaats voor natuur in de buurt

Bordjes Buurtnatuur

5 Bordjes Buurtnatuur (5 voor € 75,–)

€ 75,00

5 Bordjes Buurtnatuur (5 voor € 75,–)

€ 75,00
  • 5 bordjes voor € 75,–
  • in verschillende aantallen te bestellen
  • formaat: 30 x 50 cm (b x h), inclusief pootjes
  • materiaal: 6 mm dik dibond
  • de bordjes zijn weerbestendig
  • prijs is inclusief verzending naar één adres in Nederland
  • levertijd is ongeveer 5 werkdagen

Samen bestellen

We vinden het belangrijk dat Buurtnatuur zoveel mogelijk aandacht krijgt en dat meer mensen anders gaan kijken naar natuur in hun directe omgeving. Daarom houden we de prijs van de bordjes zo laag mogelijk.

Om de bordjes voor iedereen zo goedkoop mogelijk te houden vragen we je om bij jou in de buurt te inventariseren wie of welke buurtinitiatieven een of meer bordjes willen bestellen. Hoe meer bestellingen je weet te verzamelen, hoe goedkoper het voor iedereen wordt. De bordjes worden dan naar één adres gestuurd.

Kleine aantallen bestellen is relatief duur maar bij een bestelling van 10 bordjes kosten ze nog maar 11,50 euro per stuk. Zie ook verderop de prijs per stuk bij bestelling van verschillende aantallen.

Wil je andere aantallen bestellen dan in het bestelmenu staan mail me dan even.

Subsidie

Ga na of er bij jullie (kijk op de website van de gemeente) een mogelijkheid is om een subsidie aan te vragen voor het bekostigen van de bordjes. Een voorwaarde is vaak dat het initiatief door meerdere buurtgenoten gedragen wordt. Zo is er in Den Bosch bijvoorbeeld de Subsidieregeling Wijk-, buurt- en dorpsbudget Den Bosch. Zoek uit hoe het geregeld is in de plaats waar jij woont.

Verspreid het nieuws

Hebben jullie bordjes besteld en ze bij jullie in de buurt neergezet? Vertel jullie verhaal en post foto's op social media. Vermeld ook dat de bordjes te verkrijgen zijn via onze website: www.jeroenvanlente.nl/winkel/bordjes-buurtnatuur

Als jullie een eigen website hebben (of een buurt-website) zou het ook tof zijn als het daar op komt te staan. Zo kunnen we samen veel teweeg brengen!

Hondsdraf

bron: wikipedia

Hoe het begon

Het begon hier bij ons in de buurt in Rosmalen. We organiseerden voor de tweede keer een tegelwip-actie: Tegels eruit en groen erin, dat was het motto. We wilden er ook iets blijvends en zichtbaars aan verbinden. 

Toen ontstond het idee van het bordje Buurtnatuur. We maakten een ontwerp en plaatsen deze bordjes op plekken waar wij en andere buurtgenoten de natuur helpen zichzelf te zijn (paardenbloemen, smeerwortel, hondsdraf, enzovoorts horen hier thuis) en verder planten we zoveel mogelijk biologische planten op zoveel mogelijk plekken in de wijk.

En daar hoort bij dat de bladeren blijven liggen (ze zijn bron van voeding en beschermen de planten tegen de kou) en dat grond zoveel mogelijk met rust gelaten wordt. Oftewel: Niet bladblazen en niet schoffelen.

 

Bordje plaatsen

Maak onderaan de poten een plank vast en graaf die in. Zo staat het bordje steviger in de grond.

Bestelling Prijs per bordje
1 bordje € 40,00
2 bordjes € 25,00
5 bordjes € 15,00
10 bordjes € 11,50
25 bordjes € 9,40
50 bordjes € 8,60
De prijs is inclusief verzending naar één adres in Nederland

Begin vandaag nog met het maken van een gezondere leefomgeving

Kijk op de site van Plaatsmaken - Plaatsmaken maken voor natuur. Dat is één van de allerbelangrijkste dingen die we kunnen doen voor onze gezondheid en een leefbare wereld. Het heeft iets hoopvols en het geeft een vrolijker straatbeeld én toekomstbeeld. Met kleine, eenvoudige en vooral praktische acties kan je hét verschil maken. Ga je nu aan de slag met tuinieren (al begin je met een of twee tegels te vervangen door groen) dan krijg je er volgend voorjaar al een mooier stukje wereld voor terug.

(bron: Plaatsmaken, Roos Sohier)

Lees ook over: De Groene Plaatsmakers

 

Maak plaats voor natuur in de buurt

 

Zaadje van een paardenbloem

bron: wikipedia

 

Smeerwortel

bron: wikipedia