Expositie in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis in Schijndel

Waar ben ik thuis?

dinsdag 26 september t/m zondag 26 november 2023

Museum Jan Heestershuis, Pompstraat 17, 5481 BL  Schijndel

 

‘My home is my castle’ was het adagium van Jan Heesters, de naamgever van het museum. Hij was nergens zo thuis als in zijn eigen huis: daar voelde hij zich veilig. Maar heb je een huis nodig om je thuis te voelen? Kan ‘thuis’ overal zijn? Een plek waar jij je welkom voelt? Daar waar je elkaar echt ontmoet en ziet en hoort? Waar ben je thuis? 

In de beeldentuin van het Jan Heestershuis staat dit najaar de vraag Waar ben ik thuis? centraal, letterlijk en figuurlijk. De opgestelde werken hebben allemaal te maken met geborgenheid vinden of geven, je thuis voelen bij jezelf of bij anderen. 

Of het nu een houten hok is of een doorzonwoning, een dierlijk kleed of een open huis – ieder op hun eigen wijze staan ze symbool voor een gevoel van veiligheid, vertrouwen, openheid en daarmee tegelijk kwetsbaarheid. 

Wees welkom en voel je thuis in deze expositie!

 

Jeroen van Lente, William van Lith, Merel Zonneveld, Eva van Wenum, Lynn Salentijn, Larissa Esvelt

 

welkom zijn ... ontmoeten ... hondenhuis ... aandacht ... delen ... benaderbaarheid ... open huis ... kwetsbaarheid ... buxus-doorzonwoning ... samenkomen ... kukelrek ... thuis voelen in jezelf ... vertrouwen ... een thuis voor de wolf ... samen sterk ... verbinding ... ruimte voor de kudde ... 


Zes kunstenaars bewonen de beeldentuin

 


Publicatie

Er is een speciale publicatie verschenen bij deze expositie. Hierin vind je een plattegrond van de tuin en informatie over de exposerende kunstenaars. Deze publicatie is gratis verkrijgbaar bij de balie van het museum.


Museum Jan Heestershuis 

Pompstraat 17
5481 BL Schijndel
073 - 549 22 76

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Website

Museum Jan Heestershuis